Olijfolie verlengt de levensduur

Eeuwen geleden, toen de overige volkeren van Europa en Amerika voor hun dagelijkse voeding vooral dierlijke vetten consumeerden, zoals boter en reuzel, gebruikten Kretenzers in hun voedsel slechts één enkele vetstof: OLIE!

 

Tussen 1948-1957 voert het Amerikaanse Rockenfeller Instituut een modelonderzoek uit onder de toenmalige Kretenzische bevolking. In hun rapport schrijven ze: het Kretenzische dieet is voornamelijk gebaseerd op plantaardig voedsel zoals graanproducten, groente, fruit en olijfolie.....De olijven en de olijfolie dragen bij aan de vitaliteit van de Kretenzer.

 

In 1950 ging een 30 jaar lang durende epidemiologisch onderzoek van start waaraan 13.000 personen uit 7 landen ( Griekenland, Japan, Finland, Italië, USA en Nederland)  deelnamen. Dit onderzoek bewees, de mate waarin de samenstelling van de voeding, vooral betreffende de vetstoffen, zorgde voor het regelmatige voorkomen van hart- en vaatziekten. Door het gebruik van enkelvoudige vertzuren (olijfolie), kenmerkend voor de voeding op Kreta, werd op het eiland het laagste percentage aan hart- en vaatziekten gesignaleerd.

 

De consumptie van olijfolie is een typisch kenmerk van het Kretenzische dieet. De relatie met olijfolie is diep geworteld en sinds de oudheid onveranderd. De jaarlijkse consumptie van gemiddeld 24 liter olijfolie per persoon schenkt de Kretenzer gezondheid en welvaart!

Het Kretenzische voedingspatroon, dat jarenlang bestudeerd wordt door deskundigen, artsen, diëtisten en epidemielogen over de hele wereld, bewijst dat het de beste voedingswijze is voor de gezondheid en een lang leven. Het lage percentage aan hart- en vaatziekten onder de eilandbewoners, is te danken een de consumptie van

 

Extra Virgin Olijfolie