Beschermde Oorsprongsbenaming (B.O.B)

Producten die het keurmerk van de Beschermde Oorsprongsbenaming dragen moeten geproduceerd, verwerkt en bereid worden binnen een bepaald gebied volgens een erkende en gecontroleerde werkwijze.


Dit Europese keurmerk beschermt kwaliteitsproducten die volgens oude tradities worden gemaakt en sterke banden hebben met het gebied van oorsprong.

Naast het bieden van een wettelijke naambescherming voor deze producten, helpt de B.O.B- kwalificatie consumenten, detailhandels, chefs, distributeurs en culinaire deskundigen onderscheid te maken tussen authentieke producten en de vele imitaties.

 

Producten met het B.O.B-logo ontlenen hun bijzondere karakter aan de connectie met een bepaalde streek, waarbij in de productie of voor de bereiding gebruik gemaakt wordt van erkende know how. Deze categorie is ingesteld om namen te beschermen tegen misbruik en namaak. De  producten mogen uitsluitend in de traditionele streek worden geproduceerd.

  

De olijf wordt direct verwerkt in de particuliere olijfolie fabrieken om extra virgin olijfolie te produceren met de specifieke organoleptische kenmerken van het gebied. (Kleine zakken, direct persen na de oogst, lage temperaturen bij het ​​kneden van de olie-pasta